Sport

“Het belangrijkste voor kinderen is om plezier te beleven aan het sporten. Hierdoor is de kans het grootst dat zij op latere leeftijd zullen blijven bewegen”. Dit is uit diverse onderzoeken gebleken.

Bij obs Socrates worden alle gymlessen voor groepen 3 t/m 8 gegeven door vakleerkrachten van de ALO. Alle groepen krijgen twee keer week 50 minuten bewegingsonderwijs in gymzaal De Kreek.

Naast de reguliere gymlessen zijn er ook nog uren beweegmanagement. In deze uren worden allerlei activiteiten georganiseerd die het beweegplezier voor uw kinderen vergroten en uw kinderen de kans geven meer te bewegen.

De activiteiten die in De Kreek worden georganiseerd zijn:

• 3e gymles / sportinstuif
  • FunGym
  • Sport van de maand
Tijdens de 3e gymles zetten de beweegmanagers van de regio Blokker-Zwaag elke keer in een dubbele zaal allerlei activiteiten uit waar de kinderen uit mogen kiezen. Van tikspelen tot turnonderdelen tot balspelen, alles komt aan bod.

Voor FunGym ontvang je een uitnodiging. Deze activiteit is speciaal voor kinderen waarvan de vakleerkrachten van Roald Dahl en Socrates denken dat het goed is als zij wat extra beweging kunnen gebruiken om zekerder te worden in de gymles of op één of meerdere gebieden vaardiger te worden. Beide zorgen ervoor dat het kind nog meer plezier zal beleven aan het gymmen.

Naast deze activiteiten kan uw kind meedoen aan diverse sporttoernooien en activiteiten die worden georganiseerd in Hoorn. Dit gaat van een schaaktoernooi naar het landelijke voetbaltoernooi.  De inschrijvingen voor deze toernooien gebeurt allemaal digitaal en we houden u op de hoogte via het ouderportaal.

Mocht u vragen hebben over de gymlessen of over de beweegmanagement activiteiten dan kunt u hierover contact opnemen met:
Linda van ‘t Hoff - gymlerares op maandag, woensdag en donderdag
l.vt.hoff@talenthoorn.nl

of Rik Brussel - gymleraar op dinsdag en beweegmanager van obs Socrates
r.brussel@talenthoorn.nl

"Wij hebben een leuke klas want wij hebben respect voor elkaar."

Elay, groep 8