Welkom in groep 4!

Wij zijn een erg gezellige klas waar ook nog eens goed en hard gewerkt wordt.
Onze dag ziet er meestal ongeveer zo uit:

8.30 Technisch lezen
9.00 Rekenen
10.00 Pauze / verjaardag vieren / voorlezen
10.30 Taal
11.15 Spelling / vreedzame school / schrijven
12.00     Lunch
13.15     5-Woordendicttee en redactiesommen
13.30 Handvaardigheid / Engels/ Gym / Verkeer enz.
15.15 Naar huis

Lesstofaanbod groep 4

Voor rekenen maken we gebruik van de methode Alles Telt.
Instructielessen worden afgewisseld met zelfstandige lessen.
Voor een uitgebreide beschrijving wat de kinderen leren per groep kunt u op de groep van uw kind klikken.

Begrijpend lezen
Op Socrates werken de kinderen met de methode Nieuwsbegrip.
Aan de hand van actuele teksten leren de kinderen verschillende leesstrategieŽn.
deze lessen worden op verschillende niveaus gegeven. De kinderen zijn door de leerkracht ingedeeld en kunnen op deze manier de les op hun eigen niveau volgen.
Regelmatig krijgen de kinderen een toets om te controleren of zij de verschillende vaardigheden beheersen.
Sinds dit jaar zijn wij als school ook lid van Nieuwsbegrip XL. Op deze site kunnen de kinderen nog meer oefeningen doen met de tekst die zij in de klas hebben behandeld. |Dit kan met een inlogcode op elke computer.
Op school wordt hier tijd voor ingeruimd. Als een kind wat extra moet oefenen of als een kind extra wil oefenen, kan dat dus ook thuis.
Voor het oefenen kunt u hier klikken.

Spelling
Als u op onderstaande link drukt, kunt u alle woordpakketten bekijken die de kinderen in dit jaar aangeboden krijgen. Met het computerprogramma Bloon kunnen de kinderen deze pakketten op een leuke manier thuis oefenen.
groep 4