Duurzaamheid op Socrates

In de vorige editie van het Samenspel heeft u kunnen lezen dat de eerste paal van ons nieuwe schoolgebouw is geslagen. Onze nieuwe school wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd. Een mooi moment om de kinderen van onze school aan de slag te laten gaan met een nieuw (schoolbreed) thema: duurzaamheid.

Duurzaamheid op Socrates

11-03-2019

De komende weken gaan onze kinderen aan de slag met dit thema. Ieder op zijn eigen niveau.

De groepen 3 gaan zich richten op (zwerf) afval. Wat doet dit met de natuur? Wat kunnen wij doen om dit te verbeteren? De kinderen stellen hun onderzoeksvraag op en samen gaan we op onderzoek uit. Groep 3 was erg nieuwsgierig waar de flessen heen gaan die we in de flessenmachine bij DEEN stoppen. Om dit te ontdekken hebben we een bezoekje gebracht aan DEEN.  De kinderen mogen hun bevindingen aan hun ouders presenteren op 22 maart 2019. Dan is er voor belangstellende een speurtocht door de school van 14.00 uur tot 15.00 uur.

"Wij hebben een leuke klas want wij hebben respect voor elkaar."

Elay, groep 8