Obs Socrates loopt The Daily Mile

Misschien heeft u uw kind het al horen noemen? The Daily Mile! Enkele klassen van onze school lopen The Daily Mile. Dit betekent dat zij elke dag 10 tot 15 minuten naar buiten gaan om extra te bewegen.

Obs Socrates loopt The Daily Mile

19-10-2018

Wanneer?
Dat beslist de juf of meester. Soms worden de kinderen wat wiebelig tijdens de les of onrustig. En als de concentratie afneemt dan is dat het moment om naar buiten te gaan en The Daily Mile te lopen.

Wat?
De kinderen rennen of wandelen om het Cruyff Court of het oude Deen-terrein heen. Een Mile is 1,6km en met 10-12 minuten flink bewegen hebben ze hun energie verbrand.

Waarom?
Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het goed is voor de leerprestaties, het concentratievermogen en voor de fitheid.

Wie?
Niet alle klassen lopen meteen mee met The Daily Mile. Enkele groepen gaan ermee beginnen en hopelijk haken andere groepen later aan.

In Nederland lopen al veel scholen mee met dit initiatief dat in Engeland is ontstaan.
Voor meer informatie kunt u terecht op de Nederlandse website van The Daily Mile:

"Wij hebben een leuke klas want wij hebben respect voor elkaar."

Elay, groep 8